de'n Tomeu Terrades Sabater |
|
Ingredients
|
Com fer-ho Es bullen els peus (si no els hem comprat cuits), dues hores partits i fermats-, amb la ceba, pastanaga, llorer, dos claus, alls, juevert, vi blanc i farigola. Un cop freds, es deixen dues hores en adob amb vi blanc, alls esclafats, farigola i pebre. Es fa un sofregit de ceba i tomātiga, s'hi posa el suc de l'adob, una mica del brou de bullir els peus i es deixa fer xup-xup mitja hora, si fa no fa. Al final, s'hi afegeix una picada d'alls, juevert, ametles i avellanes, emulsionat amb un raig d'oli. Es posa damunt la cotna i una estona al forn, que faci un crostaparat. Ha de quedar amb suquet, perō no aigualit. Variant
A mig xup-xup, s'hi afegeixen llenegues o bolets fins-, tallats i suc de tōfona. La picada es posa al suc, per espessir-lo.
|